Fordonsbelysning

Fordonsbelysning

Led konvertering från Oledone

Att byta från någonting du kan du och innan till någonting nytt och okänt är lika svårt för mig som för de flesta andra. Min bil är generellt i behov av en makeover, och en av de faktorerna som jag ser över än bilens helljus. Inte bara är originalljusen på min bil av tveksam kvalité, de drar också extremt mycket ström från batteriet som senare visas på bensinförbrukningen. Därför har jag som sagt gått i tankar att byta till LED konverteringslampor från en etablerad kinesisk tillverkare som troligtvis de flesta hört talas om. Dessa lampor verkar ha det mesta på min kravlista: – ett känt varumärke med många år inom branschen

  • En jämn ljusbild som inte avger spilljus eller bländar medtrafikanter
  • Lagom hög färgtemperatur (6000K) för att ljuset ska vara så vitaktigt som jag önskar
  • IP-klass 68 vilket gör att lampan är extremt tålig mot damm och fukt (något jag synnerligen har problem med med mina nuvarande lampor)
  • Patenterad kylning, vilket säkerhetsställer att lampan inte blir överhettad
  • Ett lågt pris för mycket lampa

Jag har hittat en återförsäljare som verkar både kunnig och seriös inom området, så när det väl är dags så vet jag vart jag ska vända mig. Jag har gjort några egna efterforskningar på nätet och detta ledkonverterings-kit har fått väldigt goda omdömen hos användare hela landet runt. Det som samtliga talar om är just att lumenantalet är så pass högt samtidigt som ljusbilden är väldigt samlad. När jag kikat lite online så ser jag att uppskattad effektivt ljusflöde i en av dessa lampor är 3600 lumen (totalt för två lampor 7200 lumen).

Varumärket då, jo det är förstås tal om Oledone, vars lampor ligger som sagt under tusenlappen (per par!). Den mycket populära lampan Oledone 60W har skört stora framgångar i Norden vilket inte är så konstigt med tanke på dess prisvärdhet. Trots att jag letat vidare så kan jag faktiskt inte hitta någonting med så goda betyg och från ett så pass etablerat varumärke och som även kommer med en 2-årig garantitid. Utöver det är den både E-märkt och CE-märkt samt ROHS och EMC godkänd. En uppdatering följer så snart allt sitter på sin plats.

Läs mer